Hva kan vi hjelpe deg med?

– Ved å spare strøm, reduserer vi også CO₂-utslipp.

Den mest miljøvennlige energien er den som ikke brukes. Det er også ClevAirs forretningsmodell – å bidra til at utslipp fra næringseiendom reduseres. Det er en vinn-vinn som synes på bunnlinjen og er bra for miljøet. Smart EO er en del av løsningen.

Krig, strømkrise og tørke i Europa har gitt et solid energiunderskudd som vi alle kan merke på strømprisene. For bedrifter og bygningseiere er det virkelig ille. Men for det norske selskapet ClevAir betyr utfordringene også muligheter til å hjelpe flere. Med deres styringsmekanismer mener de det er mulig å redusere forbruket med rundt 20 prosent – minst! Og Smart EO fra Glitre Energiløsninger er en del av løsningen.

– Den mest miljøvennlige strømmen er den vi ikke bruker. Ved å spare strøm, reduserer vi også CO₂ utslipp, poengterer markedsdirektør i ClevAir, Rikke Werge Nilsen. 

 

HubSpot Video

 

Får effekt direkte på bunnlinjen

ClevAir er altså et norsk selskap som bidrar til å redusere energiforbruk og CO₂-utslipp fra næringseiendom og spesielt store bygg ved å optimalisere HVAC (oppvarming, ventilasjon og luftkondisjonering) i bygningene. De opererer ikke bare i Norge, men har også installasjoner i flere land i Europa.

Dette får de til ved å kombinere IoT-enheter, SaaS-baserte programvareverktøy og algoritmer. I tillegg til å redusere energiforbruk og CO₂-utslipp, gir ClevAir kundene sine innsikt, dashbord og data for å lage rapporter i henhold til den kommende EU-taksonomien.

– Flere av våre kunder opplever en reduksjon i forbruk på opp mot 30 prosent. Det er en betydelig mengde, og på 10 000 kvadratmeter betyr det mange penger spart for kundene våre. Det får effekt rett på bunnlinjen deres, påpeker Werge Nilsen.

ClevAir har benyttet seg av Smart EO i et halvt år, hovedsakelig på et bygg i London. Her leverer Glitre Energiløsninger en kontinuerlig datastrøm via API. Flere prosjekter er under installasjon, både i Norge og i utlandet.

– Energidataen Glitre Energiløsninger leverer gjør at vi kan vise energibruk og besparelser i våre dashboards. Vi har noen prosjekter i gang, og det kommer ytterligere fire, fem nye på plass i høst. For det engelske markedet er dette nærmest som en romferd å regne, forteller en entusiastisk CEO i ClevAir, Bjørn Gabrielsen.


clevair

 

Troverdig energidata i sanntid 

Han viser til at man på det engelske markedet fortsatt er der at man fysisk må lese av en måler for å finne ut hvor mye energi som er brukt. Å få dette levert kontinuerlig og direkte inn i et API er en helt ny verden for de som drifter bygningene.

– For oss i ClevAir så representerer Glitre en enkel og troverdig leveranse av energidata i sanntid. Og det som skiller dem fra konkurrentene er algoritmene som sikrer at datastrømmen vi mottar er korrekt, utdyper Gabrielsen.

Han er spesielt godt fornøyd med algoritmene som gjør det mulig å beregne et forbruk, selv om det har oppstått huller i datastrømmen underveis. 

– Det er kanskje derfor det heter Smart EO, humrer han.


Smart EO dekker alle energibærere

For ClevAir har det også vært avgjørende at Smart EO kan brukes på mer enn bare strøm. I deres internasjonale marked er måling og energidata for gass og termisk energi minst like viktig.

– Skal du ut av Norge så er du nødt til å kunne måle mer enn bare strøm som energikilde. Vi kan bruke Smart EO på kunder både i Norge og i utlandet, fordi Smart EO dekker alle energibærere. Vi får en kvalitetssikret datastrøm som ikke inneholder feil. Og skulle det oppstå hull fyller algoritmene resten, konkluderer Gabrielsen.

 

ClevAir_Dashboard_Energy_Overview

Clevair dashboard

Gjennomfør energikartleggingen med Smart EO. Les mer her.

 

Layer

Ta kontakt med Glitre Energiløsninger for å høre mer om hvordan vi kan hjelpe deg

Siste innlegg

15 prosent strømbesparelse var ikke ambisiøst nok for Veifo – de ville ha mer!

15 prosent strømbesparelse var ikke ambisiøst nok for Veifo – de ville ha mer!

Galleri Oslo er kåret til Norges styggeste bygg flere ganger. Til gjengjeld har det nå blitt et av ... Les mer »

Slik sørger vi for en bekymringsfri onboarding av bygg

Slik sørger vi for en bekymringsfri onboarding av bygg

Vi liker å si at vi leverer høykvalitets energidata helt bekymringsfritt. Men hva mener vi egentlig ... Les mer »

– Smart EO gir data som kunden har nytte av

– Smart EO gir data som kunden har nytte av

Noova gir økt verdi til kundene med Smart EO i porteføljen. Les mer »

Abonner her!