Hva kan vi hjelpe deg med?

Hva er høykvalitets energidata?

Med Smart EO får du ferdig behandlet energidata med stor presisjon. Vi kaller det bekymringsfri energidata av høy kvalitet.


Trenger du god energidata for å levere tjenestene som kundene dine forespør? Slik data har til nå vært både dyr og vanskelig, i tillegg til at kvaliteten kan være så som så. Dagens løsninger gir dessverre ofte lav oppløsning, retrospektiv innsikt og upålitelige datapunkter. Det kan vi løse.

Med Smart EO kan du som vår kunde levere ditt EOS til alle bygg, enten målerne leveres av oss eller befinner seg på plass allerede. Smart EO vil uansett levere høyere kvalitet på energidataen enn du er vant til.

Eksempel: En strømkabel ut har tre faser, 1-2-3. En typisk feil som oppstår ved installasjon er at fasene blir 2-3-1 i stedet. Da måler som regel måleren helt feil. Vår algoritme oppdager og korrigerer denne type feil slik at du uansett får korrekt data ut.


Så hva er Smart EO?

Smart EO er en dataløsning som leverer kvalitetssikret energidata fra bygg. Den gjør det mulig å hente ut informasjon i sanntid helt ned på komponentnivå. Og det er her dataene blir interessante og kan gjøre en forskjell, slik at kundene dine kan bruke dem til noe.

Vet de for eksempel hvordan bygget deres faktisk bruker energi? Vet de hvilke komponenter som fungerer som de skal og hvilke som ikke leverer optimalt? Når feil i drift og tekniske anlegg avdekkes tidlig, øker levetiden på komponentene samtidig som det ofte også finnes mulighet for en ikke ubetydelig energibesparelse ved å se hvilke laster de ulike komponentene har – så energien kan benyttes smartere. Det er det vi kaller høykvalitets energidata.

Smart EO gir deg slik energidata, i sanntid og på komponentnivå. Vi står for installasjonen, integrasjonen og leverer dataene på vårt API. Uten noen installasjonskostnad eller andre up-front kostnader, og til en lav pris per måned. Vi tar oss faktisk av alt.

 

Høykvalitets energidata

For oss er høykvalitets energidata når dataene har gjennomgått kvalitetskontroll og er blitt prosessert og normalisert til sitt spesifikke formål. Du får data i den oppløsningen du ønsker deg og måler det du trenger å måle. Enkelt og greit.

Eksempel i Oslo: Vi hentet ut data fra 125 eksisterende målere i et bygg. Skyløsningen vår vasket og strukturerte dataene som før var utilgjengelig, før det ble levert i sanntid på API til kunden. Algoritmene våre oppdaget feil i dataene fra 10 av energimålerne, inkludert hovedmåler, og rekonstruerte det faktiske energiforbruket.

Hva som er høy nok kvalitet kommer selvfølgelig an på hva dataene skal brukes til. Ulik anvendelse vil føre til ulike krav på blant annet pålitelighet, oppløsning og forsinkelse. Vår baseline er at vi har ekstremt høy oppløsning, ingen forsinkelse og den beste påliteligheten på dataene våre.  Det er alltid høyeste kvalitet på dataene som kommer inn, slik at du best kan møte dine kunders behov.

Ta pålitelighet for eksempel. 1 kWh skal være 1 kWh. Kilder fra hardware til installasjon til dataoverføring kan alle føre til at 1 kWh ikke lenger er 1 kWh. Vi har spesialisert oss på å ivareta dette i alle ledd slik at du kan være sikker på at 1kWh er og forblir 1 kWh.

Oppløsning: Vi leverer data i den oppløsningen du ønsker deg. Trenger du for eksempel å ha målt hver eneste vifte i et kontorbygg, og aller helst med minuttsoppløsning? Det fikser vi. Vi trenger kun å vite hva du skal måle. Behovet kan være komplekst å oversette til løsning, men snakk med oss så får vi det ut i den oppløsningen du trenger å bruke det til.

Vil du ha energidata av høy kvalitet? La oss vise deg Smart EO

 

New call-to-action

Layer

Ta kontakt med Glitre Energiløsninger for å høre mer om hvordan vi kan hjelpe deg

Siste innlegg

SmartEO skal være bekymringsfri – inkludert det juridiske

SmartEO skal være bekymringsfri – inkludert det juridiske

Det skal være knirkefritt for deg å komme i gang med SmartEO som tjenestetilbud. Det gjelder også ... Les mer »

Fordelene ved SmartEO – og hvordan du leverer dem til kundene dine

Fordelene ved SmartEO – og hvordan du leverer dem til kundene dine

Fordelene ved SmartEO er så store at spørsmålet ikke er om du bør bytte, men snarere hvordan du ... Les mer »

Hva kunne du gjort med sanntids energidata?

Hva kunne du gjort med sanntids energidata?

Sanntids energidata er ikke lenger nice to have. Det er et must-have. Les mer »

Abonner her!